«6ο Φεστιβάλ Ελληνικού ντοκιμαντέρ» στη Χαλκίδα!


Από τις 9 ως τις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιείται στη Χαλκίδα το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest, που για μια ακόμα φορά έχει στόχο να φέρει κοντά τους Έλληνες κινηματογραφιστές με το κοινό τους. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η τέχνη δεν είναι μόνο το «αντίδοτο» στην κρίση, (οικονομική και ηθική), αλλά και θέμα έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, που μέσα από το φακό τους σχολιάζουν, αντιδρούν και αντιστέκονται σε όλα τα δυσάρεστα και άσχημα γεγονότα της εποχής μας.

Παρουσιάζοντας ολόκληρη την ετήσια παραγωγή των Ελληνικών ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ της Χαλκίδας πραγματοποιείται εφέτος για έκτη χρονιά, με προβολές 60 ντοκιμαντέρ (της περιόδου 2011 – 2012), από τα οποία τα 32 θα προβληθούν για πρώτη φορά. Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς Έλληνες κινηματογραφιστές.

Επιπλέον, παράλληλα με τις προβολές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Χαλκλίδας – από τις 9 ως τις 14/10 – θα πραγματοποιούνται ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, καθώς και ημερίδα παρουσίασης των εργαστηρίων με θέμα: Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με τα τμήματα κινηματογράφου των Πανεπιστήμιων Αιγαίου, Παντείου και Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *