Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ…

kedikoglou-simos

Η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ είχε ληφθεί καιρό πριν, αλλά ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί η κυβέρνηση περίμενε να τελειώσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δε θα πέσει εξαιτίας της ΕΡΤ και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθεί κοινός τόπος με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

«Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real News ο Σίμος Κεδίκογλου, επιχειρώντας να κλείσει το θέμα «εκλογές».

Όσον αφορά στη νέα ΕΡΤ, τη ΝΕΡΙΤ, λέει πως «πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα». Ο κ. Κεδίκογλου επιμένει στα περί αμαρτωλής και διεφθαρμένης ΕΡΤ.

Και ερωτηθείς τι άλλαξε από την ημέρα που ήταν στην αντιπολίτευση, λέει: «Έπειτα από ένα χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι δομικές στρεβλώσεις, οι κανονιστικοί παραλογισμοί και τα απαρχαιωμένα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση εν λειτουργία. Όσο για την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης δεν την απέδωσα σε δημοσιεύματα αλλά στις συνεχείς αδικαιολόγητες σκοταδιστικές απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ με προφανέστατες κομματικές σκοπιμότητες», τονίζει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει την ΕΡΤ ιδιαίτερη περίπτωση, που δεν υπάρχει ανάλογή της και όταν ερωτάται αν το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν κίνηση απελπισίας της κυβέρνησης, απαντά: «Η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα».

«Έπρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη, πλήρως ανταποδοτική, κατοχυρωμένα ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση», λέει.

Όσον αφορά στις καταγγελίες εργαζομένων της ΕΤ3 περί προσλήψεων από τον ίδιο, μιλά για ανανέωση συμβάσεων και όχι για προσλήψεις. «Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούσαν διαδικασίες ανανέωσης συμβάσεων που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει η κυβέρνηση και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ μου ζητήθηκε η επικύρωσή τους. Είναι προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση». Όσο για τις προσλήψεις που έγιναν στην Αθήνα; «Υπήρχαν αντικαταστάσεις σε συμβούλους και σε προσωπικό ειδικών και πάντως ο αριθμός τους περιορίστηκε».

newsit.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *